Platforma de învățare online destinată Comitetelor sectoriale pentru formare profesională încorporează noi funcționalități

În timpul pandemiei de COVID-19, o platforma de învățare online elaborată de Organizația Internațională a Muncii (ILO), s-a dovedit a fi un instrument valoros pentru dezvoltarea Comitetelor Sectoriale pentru formare profesională (CS) din Moldova. Reprezentanții Observatorului pieții muncii din cadrul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca  au participat la instruirile desfășurate în baza platformei e-learning.
 
Lansată în februarie curent, această platforma online de învățare non-formală este un instrument inovativ care îmbină cursurile online cu noutățile de pe piața muncii.  Platforma este dedicată membrilor Comitetelor Sectoriale, reprezentanților autorităților publice centrale și altor actori implicați în dezvoltarea învățământului profesional tehnic din Republica Moldova. Scopul acestei platforme este consolidarea capacităților membrilor CS și altor actori, de a corela formarea profesională cu cerințele și necesitățile pieței muncii și de a o face mai receptivă la nevoile de competențe/abilități ale companiilor din fiecare sector economic.
 
Platforma de instruire online conține patru module de bază a căror tematici vizează misiunea, funcțiile și atribuțiile CS, instrumente de analiză a pieței muncii, cu indicatori relevanți pentru identificarea competențelor profesionale necesare în cadrul fiecărui sector economic.
 
Platforma de instruire online a fost lansată de ILO în cadrul proiectului ”Promovarea ocupării tinerilor” și va fi administrată de către Ministrul Educației, Culturi și Cercetării în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.