ANOFM a a participat la webinarul de prezentare a rezultatelor sondajului privind activitatea serviciilor publice de ocupare și fenomenul COVID-19, realizat de Asociația Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare

La data de 29 iunie 2020, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) a participat la webinarul de prezentare a rezultatelor sondajului „Serviciile publice de ocupare se angajează să acționeze pentru a răspunde la fenomenul COVID-19”, realizat de Asociația Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare (WAPES).
 
Obiectivul webinarului: familiarizarea cu primele rezultate ale sondajului și inițierea unei reflecții comune asupra principalelor acțiuni care trebuie întreprinse de către serviciile de ocupare. Webinarul a cuprins discuții și schimb de opinii cu privire la adaptarea instituțiilor și măsurile puse în aplicare pentru limitarea efectelor crizei.
 
În perioada 2 aprilie - 28 mai 2020, WAPES a efectuat un sondaj la care au participat serviciile publice de ocupare la nivel mondial, inclusiv ANOFM,  privind ocuparea forței de munca în lume pentru a evalua modul în care s-au adaptat la noile măsuri de protecție a sănătății și criza economică ca urmare a pandemiei Covid-19, având ca obiectiv anticiparea acțiunilor principale în lunile următoare.
 
Acest sondaj s-a axat pe patru domenii: prevenirea și sprijinul economic; măsuri pentru menținerea serviciilor de ocupare a forței de munca; măsuri de organizare a serviciilor; probleme actuale sau previzibile.
 
          Informăm că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca a devenit membră a Asociația Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare (WAPES) din anul 2007.