STOFM participă la webinarul în scopul raportării „Rezultatelor serviciilor de ghidare în carieră. Provocări şi perspective”

Astăzi, 07 iulie 2020, reprezentanții Agenției nationale și subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca (STOFM) participă la webinarul „Rezultatele serviciilor de ghidare în carieră. Provocări şi perspective”, în scopul raportării a rezultatelor serviciilor de ghidare în carieră prestate pe parcursul a 6 luni ale anului 2020 şi de identificare a provocărilor şi soluţiilor în prestarea acestor servicii în contextul pandemiei.
 
Printre obiectivele webinarului, se numără: raportarea rezultatelor prestării serviciilor de ghidare în carieră în primul semestru al anului 2020; discutarea principalelor provocări ale STOFM în prestarea serviciilor de ghidare în carieră şi identificarea soluţiilor; perspective în îmbunătăţirea activităţilor de ghidare în carieră organizate de STOFM.
 
În deschiderea webinarului, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Munca, Raisa Dogaru a mulțumit tuturor STOFM pentru rezultatele obținute și efortul depus în acordarea serviciilor de ghidare în cariere și a menționat că serviciile de ghidare în carieră contribuie mult la identificarea oportunităţilor de integrare educațională și profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, a elevilor din gimnazii, licee, a tinerilor, la sporirea gradului de angajare în câmpul muncii a acestora, la prevenirea șomajului, ceea ce se prevede și obiectivul principal-oferirea serviciilor de informare, consiliere și ghidare în carieră în vederea eficientizării procesului de integrare socio-economică și educațională a beneficiarilor noștri.
 
Informăm că în cadrul STOFM sunt deschise 3 Centre de ghidare în carieră: Chișinău, Cahul, Soroca.
 
Acest eveniment online este organizat în comun cu Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA) în cadrul Proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale şi Consilierii în Carieră” (REVOCC).