Reprezentanții ANOFM au participat la o sesiune de instruire privind încadrarea în câmpul muncii a imigranților

Astăzi, 23 octombrie 2020,  reprezentanții Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM), responsabili de activitatea de reintegrare a cetățenilor reîntorși de peste hotare, au participat la o sesiune de instruire privind încadrarea în câmpul muncii a imigranților.
 
Informații despre cadrul juridic care reglementează prezența străinilor în R. Moldova și drepturile de angajare a prezentat Elena Coliujco, șefă-adjunctă a Direcției legislație coordonare și gestionare date, Biroul pentru Migrație și Azil. Totodată, a evidențiat o serie de aspecte esențiale privind aplicarea cadrului juridic din domeniu.
 
De asemenea, în cadrul instruirii,  Cristina Denița-Boțolin, șefă a Serviciului învățare pe tot parcursul vieții, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a abordat opțiunile de calificare oferite potențialilor beneficiari, cu prezentarea domeniilor de recunoaștere a competențelor dobândite peste hotare.
 
Instruirea a reprezentat o oportunitate pentru specialiștii ANOFM în vederea clarificării unor aspecte importante ce țin de documentarea străinilor și certificarea cunoștințelor și a competențelor dobândite.
 
Sesiunea de instruire a fost organizată în cadrul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL) implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).