Acţiuni consacrate Anului Tineretului.

Întru realizarea Programului de acţiuni consacrate Anului Tineretului, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.333 din 20 martie 2008, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va desfăşura, în comun cu Academia de Studii Economice, o Masă rotundă în cadrul căreia va fi lansat Studiul „Situaţia tinerilor pe piaţa muncii”.
Studiul a fost realizat de către Academia de Studii Economice, la solicitarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca, şi se axează pe determinarea conţinutului problemelor cu care se confruntă tinerii pe piaţa muncii, depistarea cauzelor principale care generează dificultăţi tinerilor pe piaţa munci, precum şi asupra găsirii soluţiilor de depăşire a acestora.


După desfăşurarea în diferite raioane ale republicii a tîrgurilor locurilor de munca consacrate tineretului lansarea acestui studiu, care are ca obiect de cercetare situaţia tinerilor pe piaţa muncii din Republica Moldova în perioada de tranziţie la economia de piaţă, vine să complimenteze activităţile de sporire a nivelului de ocupare a tinerilor pe piaţa muncii.


La Masa rotundă vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, parteneri sociali, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile.


Pentru iniţiere în tema abordată, precum şi înaintarea soluţiilor de ameliorare a situaţiei tinerilor pe piaţa muncii, de formulare a noilor politici de sporire a ocupării tinerilor  Studiul este plasat pe pagina web: www.ase.md, compartimentul „Facultăţi şi subdiviziuni



  • Economie generală şi drept

  • Management social”.

Masa rotundă se va desfăşura la 4 iulie curent, orele 15-00  în incinta Academiei de Studii Economice, Sala Senatului (str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, 59, bl. A, et. 3).