Decada „Tinerii construiesc viitorul” - evenimente organizate cu ocazia sărbătorii Zilelor Tineretului...

Astăzi, 12 noiembrie 2009, Centrul de informare despre piaţa muncii din cadrul   Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău găzduieşte un Târg al locurilor de munca pentru tineret.



Evenimentul are loc în cadrul decadei „Tinerii construiesc viitorul” în conformitate cu Planul de acţiuni  desfăşurate cu ocazia sărbătorii Zilelor Tineretului.



Pe parcursul Târgului participanţii vor avea posibilitatea să negocieze cu 16 angajatori din municipiu, care vor expune solicitanţilor cca. 430 locuri de munca (Ministerul Finanţelor, BC „ProCreditBank” SA, SA „Coca Cola îmbuteliere Chişinău”,  SRL „Chisinau Gaz”, SA „Zorile”, SC „IMC Market”SRL etc.). Ofertele sânt din diferite ramuri ale economiei şi se referă la ingineri de diferite profiluri, medici, manageri, consultanţi, tehnicieni, administratori, programatori, economişti, experţi,  agenţi comerciali, cusătorese, vânzători, taxatori, muncitori etc.



Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), va oferi în cadrul Târgului servicii de consultanţă şi informare cu privire la promovarea şi facilitarea implicării tinerilor în activitatea antreprenorială. Astfel, tinerii interesaţi vor putea completa şi formulare de participare la cursurile de instruire în domeniul antreprenoriatului, care se desfăşoară de către ODIMM în cadrul Programului naţional de abilitare economică a tinerilor.



În cadrul Târgului Societatea Republicană pentru Protecţia Socială a Minorilor şi Tineretului  „Insula Speranţilor” va pune la dispoziţia publicului informaţii utile privind instruirea profesională în diverse profesii/ meserii solicitate pe piaţa forţei de munca.



Pe întreaga perioada de desfăşurare a Târgului specialiştii de la Inspecţia Muncii vor oferi persoanelor interesate consultanţă şi informaţii juridice în domeniul muncii.



Participanţii la Târg vor avea posibilitatea să negocieze direct cu angajatorii, să utilizeze sistemul informaţional al pieţei muncii, banca de date electronică a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca ce cuprinde informaţii despre locurile de munca libere înregistrate de toate agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de munca, precum şi să acceseze Portalul „Piaţa forţei de munca în Republica Moldova” ( www.jobmarket.md ).



Pentru vizitatori organizatorii Târgului au pregătit diverse materiale informative, inclusiv video, despre serviciile prestate pe piaţa forţei de munca de către structurile teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca.