Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Organizațiile de Veterani vor colabora activ întru promovarea politicilor sociale

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca și  Organizațiile veteranilor participanți la acțiunile de luptă din Afganistan și conflictul armat de pe Nistru au semnat un Acord de colaborare.  Documentul prevede crearea unei platforme de dialog continuu pentru coordonarea și promovarea politicilor de protecție socială a acestui grup.
”Documentul va fi acel cadru care ne va ajuta să direcționăm mai eficient suportul statului către acest grup social”, a menționat ministrul muncii, protecției sociale și familiei dna Valentina Buliga după semnarea Acordului.
”Republica Moldova a avansat la capitolul restructurărilor structurale și a reformelor promovate în domeniul protecției sociale. Ne dorim un parteneriat durabil  pentru că avem o singură țara și problemele sunt comune,”  a mai spus doamna ministru.
”Pentru ca reformele să fie eficiente, avem nevoie de expertizarea domeniului, de țintirea exactă a problemelor cu care se confruntă anumite grupuri sociale și asemenea documente vin să consolideze eforturile pentru a identifica soluții și a gestiona multilateral cazurile de dificultate a familiilor veteranilor conflictelor armate, fie că este necesar de suport  din partea statului sau de asistență pentru ai încadra în câmpul muncii”, a accentuat ministru Valentina Buliga.
Directorul ANOFM, Ion Holban a spus că structurile teritoriale se vor implica activ în căutarea și oferirea de locuri de munca pentru veteranii conflictelor militare, îi vor ajuta să treacă cursuri de instruire sau reorientare profesională, în acest scop va fi purtat un dialog continuu cu organizațiile de veterani.
Președinții Organizațiilor veteranilor participanți la acțiunile de luptă din Afganistan și conflictul armat de pe Nistru au mulțumit ministrului muncii, protecției sociale și familiei doamnei Valentina Buliga pentru deschiderea fără precedent către dialog și inițiativa încheierii unui document cadru de colaborare. Ei au menționat că veteranii și membrii familiilor lor își doresc să fie o categorie social proactivă, să fie angajați în câmpul muncii și să se implice în elaborarea politicilor sociale și speră că acest document le va oferi această posibilitate.