Comunicat cu privire la organizarea Conferinței de totalizare a inițiativei de Consolidare a relației de colaborare cu Zonele Economice Libere din Republica Moldova (ZEL)

La 16 septembrie 2014 Agenția Națională în parteneriat cu proiectul Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”  organizează  Conferința de totalizare a inițiativei de Consolidare a relației de colaborare cu Zonele Economice Libere din Republica Moldova (ZEL).
Pe parcursul anului 2014 au fost organizate întruniri cu administratorii și rezidenții ZEL din R. Moldova în scopul familiarizării cu serviciile prestate de către Agenția Națională prin intermediul structurilor sale teritoriale, cerințele ZEL în contextul recrutării de personal, problemele cu care se confruntă și au fost trasate acțiuni concrete de colaborare. Conferința este organizată pentru a prezenta rezultatele inițiativei, precum și acțiunile în vederea îmbunătățirii calității serviciilor prestate pentru angajatorii strategici care reprezintă investitorii străini pe piața forței de munca.
La eveniment participă administratorii și reprezentanți ai Zonelor Economice Libere din Republica Moldova, șefi ai agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca.
Subiectele de discuție care urmează a fi abordate la Conferință vizează importanța consolidării colaborării cu ZEL pentru dezvoltarea pieței forței de munca, susținerea UE în consolidarea relației de colaborare cu angajatorii, reforma în învățământul profesional tehnic și conceptul de instruire duală ca soluție pentru problema insuficienței de cadre calificate.
La evenimentul în cauză vor fi semnate Acorduri de Colaborare între Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca și  Zonele Economice Libere din Republica Moldova.
Evenimentul va avea loc la Hotelul Jazz, sala Sahophone, str. V.Pîrcălab 72, începutul ora 10-00.
 
Informații la tel.:022287619, Ion Stîngaci, specialist principal