Comunicat privind organizarea Târgului locurilor de muncă în cadrul celei de-a XIV-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

    În perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015 Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) va organiza în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a municipiului Chișinău tradiționalul Târg al locurilor de munca în cadrul celei de-a XIV-a ediție a expoziției nationale „Fabricat în Moldova”.
   La actuala ediție a Târgului locurilor de munca și-au anunțat disponibilitatea de a participa în jur de 30 de agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu circa 700 locuri de munca vacante pentru diferite categorii sociale: şomeri, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de munca, candidaţi cu experienţă, tineri specialişti sau cei care nu deţin o calificare.
    Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalul www.angajat.md, fiind ghidați de specialiști la utilizarea instrumentelor pe care acesta le oferă.
       Totodată, persoanele în căutarea unui loc de munca vor avea șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca, despre cele peste 5000 locuri de munca vacante înregistrate în baza de date a Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca, dintre care circa 1600 de locuri vacante în mun. Chişinău, precum şi condiţiile de ocupare a acestora.
 
  Ca și la edițiile precedente, parteneri ai Târgului vor fi:

  •             Cancelaria de Stat, care va promova informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea cetăţenilor în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la funcţia publică;
  •             Inspectoratul de Stat al Muncii, care va oferi solicitanţilor consultanţă şi informaţii privind legislația muncii și relațiile de munca;
  •             5 instituţii profesionale de învățământ, care vor veni cu informaţii utile privind posibilitățile de instruire profesională la diverse profesii/meserii solicitate pe piaţa forţei de munca.

     Vă așteptăm la Târgul Locurilor de Munca, în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015, cu începere de la ora 10:00, în incinta Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, mun. Chișinău, str. Ghioceilor, nr. 1, Pavilionul Central.