Notă informativă privind achiziţionarea serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2016

 
Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca informează, că în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare în perioada noiembrie-decembrie 2015 s-a desfăşurat procedura de licitaţie publică în scopul achiziţionării serviciilor de formare profesională a şomerilor la nivel centralizat, prin intermediul instituţiilor de învăţământ, furnizori de servicii de formare profesională.
 
La data de 02 decembrie 2015, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău a desfăşurat Licitaţia Publică nr. 15/02407 de achiziţionare a serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2016 la care au fost depuse oferte de la 8 operatori economici (instituţii de învățământ). În rezultatul desfăşurării licitaţiei, examinării, evaluării şi comparării ofertelor, au fost desemnaţi cîştigători 8 ofertanţi, cu care au şi fost încheiate contracte de achiziţionare a serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2016.
La data de 23 noiembrie 2015, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Bălţi a desfăşurat Licitaţia Publică nr. 911/15 de achiziţionare a serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2016. La licitaţie au fost depuse oferte de la 10 operatori economici, în rezultatul desfăşurării căreia au fost desemnaţi cîştigători 5 ofertanţi, cu care au fost încheiate contracte de achiziţionare a serviciilor de formare profesională pentru anul 2016.
La data de 14 decembrie 2015, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a r. Cahul a desfăşurat Licitaţia Publică nr. 993/15 de achiziţionare a serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2016 la care au fost depuse oferte de la 5 instituţii de învăţămînt. În rezultatul desfăşurării licitaţiei, au fost desemnaţi cîştigători 2 ofertanţi, cu care au şi fost încheiate contracte de achiziţionare a serviciilor de formare profesională pentru anul 2016.
 
Pentru anul 2016, au fost contractate 15 instituții de învățământ, furnizori de servicii de formare profesională, care au oferit în total 40 de profesii/meserii/programe de formare profesională pe specialităţi. Pentru instruirea centralizată din Zona Nord sunt disponibile 33 profesii/meserii/programe de formare profesională pe specialităţi (5 instituţii de învăţămînt), Zona Centru28 profesii/meserii/programe de formare profesională pe specialităţi (8 instituţii de învăţămînt), iar pentru Zona Sud10 profesii/meserii/ programe de formare profesională pe specialităţi (2 instituţii de învăţămînt).
Lista instituţiilor de învăţămînt din mun. Chişinău, mun. Bălţi, r. Cahul, furnizori a serviciilor de formare profesională a şomerilor în anul 2016, cu indicarea profesiilor/meseriilor/programelor de instruire la specialităţi, se anexează.
 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca, pot să apeleze telefonic la Centrul de Apel - Piaţa Muncii la numărul de tel. 0 8000 1000, orele de lucru 08.30-15.30, apel gratuit din orice localitate din Republica Moldova sau să se adreseze la Agenţia teritorială pentru Ocuparea Forţei de Munca în a cărei rază au viza de domiciliu, pentru a beneficia de informaţii suplimentare la acest capitol. Datele de contact ale Agenţiilor teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Munca pot fi  accesate la adresa electronică: http:www.anofm.md/network/agency.