Comunicat privind organizarea Târgului locurilor de muncă în cadrul Expoziției Fabricat în Moldova și a Târgului on-line „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”

    În perioada 3-7 februarie 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca, în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a municipiului Chișinău, va organiza Târgul locurilor de munca în cadrul celei de-a XV-a ediții a Expoziției nationale „Fabricat în Moldova”.
   La actuala ediție a Târgului locurilor de munca și-au anunțat disponibilitatea de a participa circa 30 de agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu peste 500 locuri de munca vacante pentru diferite categorii sociale: persoane aflate în căutarea unui loc de munca, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de munca, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie.
     Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care oferă vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalul locurilor de munca www.angajat.md și platforma Târgului on-line al locurilor de munca www.e-angajare.md.
     Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de munca vor avea șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca, despre cele peste 5000 locuri de munca vacante înregistrate în baza de date a Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca, dintre care circa 1700 locuri vacante în mun. Chişinău.
      Ca și la edițiile precedente, parteneri ai Târgului sunt:
          Cancelaria de Stat, care va promova informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la funcţia publică;
          Inspectoratul de Stat al Muncii, care va oferi solicitanţilor consultanţă şi informaţii privind legislația muncii și relațiile de munca;
          7 instituţii de învățământ, care vor veni cu informaţii despre posibilitățile de instruire profesională la diverse profesii/meserii solicitate pe piaţa forţei de munca.
      Important! Tot în perioada 3-7 februarie 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca organizează și Târgul on-line „Locuri de munca din industria prelucrătoare”, ediția a VIII-a. Târgul on-line va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md și va întruni peste 70 companii, astfel încât persoanele care caută un loc de munca, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit din cele peste 1600 locuri vacante disponibile și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.
    Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca va organiza la data de 6 februarie 2016, între orele 10.00-12.00, un seminar tematic „Instrumente inovative pe piața muncii din Republica Moldova” în cadrul căruia vor fi abordate mai multe aspecte practice care se referă la instrumentele de informare și de recrutare, precum și aspecte ce se referă la tehnicile si metodele de căutare a unui loc de munca. Seminarul se va desfășura în incinta CIE „Moldexpo”, Pavilionul Central, et. II, sala de ședințe.
    Invităm persoanele aflate în căutarea unui loc de munca în perioada 3-7 februarie 2016, între orele 10:00-18:00, la Târgul locurilor de munca organizat în incinta CIE „Moldexpo”, Pavilionul Central, mun. Chișinău, str. Ghioceilor, nr. 1, precum și să acceseze Târgul on-line al locurilor de munca disponibil pe platforma www.e-angajare.md!