Raisa Dogaru, director ANOFM a participat la evenimentul de deschidere a fabricii de componente automotive a companiei Fujikura Automotive MLD din mun. Chișinău

Directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca, Raisa Dogaru a participat astăzi,13.04.2017 la evenimentul de deschidere a fabricii de producție Fujikura Automotive MLD din mun. Chișinău.  
 
Fabrica de componente automotive a companiei Fujikura Automotive MLD, parte a grupului nipon Fujikura are deja 1.200 de angajaţi. Investitorii aveau în plan ca spre sfârșitul primului an de activitate întreprinderea va crea circa 700 de noi locuri de munca, cu o majorare ulterioară a acestora până la 900 de persoane. Planul a fost deja depăşit.
 
Amintim că ANOFM a avut о întrevedere cu reprezentanții Fujikura, care s-au interesat despre posibilitatea de colaborare în vederea selectării personalului din rândul șomerilor. În acest sens, ANOFM împreună cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca au întreprins măsuri în vederea selectării personalului solicitat de către compania japoneză.
Menţionăm, Fabrica de componente automotive Fujikura este la prima etapă a realizării proiectului investiţional pe teritoriul Zonei Economice Libere Expo Business Chişinău, cu posibilitatea extinderii şi în alte regiuni din Republica Moldova.
ANOFM are semnate acorduri de colaborare cu cele şapte zone economice libere din Republica Moldova, inclusiv cu cea din mun. Chişinău, ce prevăd susţinerea angajatorilor la recrutarea de personal.
 
Compania japoneză Fujikura, fondată în anul 1885, cu sediul central în Japonia, este un important jucător pe piața mondială de automotive, iar la moment are deschise subdiviziuni în mai multe țări ale lumii.
Grupul Fujikura a înregistrat în anul 2015 vânzări de 6,33 miliarde de dolari, iar numărul angajaților a ajuns la circa 54.000 de persoane. Componentele fabricate de Fujikura sunt montate ulterior pe diverse modele ale mărcilor Volkswagen, Audi, Porsche, Toyota și altele.