Seminar de instruire cu genericul „Implementarea procedurilor de lucru cu clienţii”

În perioada 22-23 noiembrie 2017, în incinta Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca se desfăşoară seminarul de instruire cu genericul „Implementarea procedurilor de lucru cu clienţii”, cu participarea specialiștilor debutanți din teritoriu.
 
Scopul seminarului este sporirea competenţelor profesionale ale angajaţilor din structurile teritoriale ale ANOFM.
 
La seminar, specialiștii vor însuși procedura de înregistrare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, inclusiv şomeri și standardul privind ţinerea şi completarea dosarelor şomerilor.
 La fel vor face cunoștință cu  aspecte teoretice şi practice privind noul instrument de profilare a şomerilor.         
Pe partea tehnică, participanții vor fi instruiți privind funcţionalităţile sistemului informaţional destinate automatizării procedurilor de evidenţă a şomerilor (înregistrarea pentru consultaţii, înregistrarea cu statut de şomer, chestionarul de profilare a şomerilor).
Un subiect abordat în cadrul instruirii este și standardul de calitate privind acordarea serviciilor de mediere la angajarea în câmpul muncii a şomerilor.
 
În ultima sesiune a instruirii, specialiștii vor primi recomandări privind organizarea şi desfăşurarea târgurilor locurilor de munca, inclusiv târguri on-line.