Atelier de lucru „Rolul furnizorilor de servicii în implementarea măsurilor active de formare profesională a șomerilor”

Astăzi, 17 mai 2019, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) a desfășurat Atelierul de lucru cu tematica „Rolul furnizorilor de servicii în implementarea măsurilor active de formare profesională a şomerilor”.
 
În cadrul evenimentului au fost prezentate măsurile de ocupare a forţei de munca implementate de ANOFM şi anume: Procedura de formare profesională a şomerilor prin cursuri de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare şi Procedura de instruire la locul de munca în cadrul unităţii, aprobate prin Hotărîrea Guvernului 1276/2018.
 
Evenimentul întrunește reprezentanţi ai furnizorilor de formare profesională, câștigători ai procedurii de Licitaţie publică şi reprezentanţii ANOFM, inclusiv ai subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).
 
Informăm că urmare a primei etape a procedurii de achiziții au fost contractați 7 furnizori de servicii de formare profesională pentru 31 profesii din domeniul industriei ușoare (cusători, croitori etc), domeniul construcțiilor (tîmplari, zugravi, tencuitori etc), domeniul vînzări, domeniul mecanică și prelucrare a metalelor (electrogazosudori), prelucrarea alimentelor (bucătari, chelneri, brutari etc), programe de formare profesională pentru șomerii care dețin studii colegiale/superioare (contabilitate, bazele utilizării calculatorului, secretariat etc), servicii de frumusețe (coafori, frizeri, manichiuriste, cosmeticieni etc). Urmează să revenim cu mai multe detalii despre Procedura de formare profesională a şomerilor prin cursuri de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare şi Procedura de instruire la locul de munca în cadrul unităţii.
 
Atelierul este organizat în comun cu proiectul REVOCC II, implementat de CEDA în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și ANOFM, cu suportul financiar al Agenției pentru Dezvoltare Austria