Comunicat informativ privind achiziţionarea serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2019

                Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca informează, că în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare s-a desfăşurat procedura de licitaţie publică în scopul achiziţionării serviciilor de formare profesională a şomerilor pentru anul 2019 la nivel național, prin intermediul instituţiilor de învăţământ, furnizori de servicii de formare profesională.
 
                În rezultatul desfășurării licitației, examinării, evaluării și comparării ofertelor, au fost desemnați cîștigători 10 ofertanți, cu care au fost încheiate contracte de achiziționare a serviciilor de formare profesională pentru anul 2019. Pentru instruirea la nivel național sunt disponibile 36 de profesii/meserii/programe de formare profesională.
 
               Lista instituțiilor de învățămînt, furnizori ai serviciilor de formare profesională a șomerilor în anul 2019, cu indicarea profesiilor/meseriilor/programelor de instruire la specialități, conform anexei.
 
            Persoanele interesate să urmeze un curs de formare profesională urmează să se adreseze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de munca în a cărei rază au domiciliu sau reședința (conform buletinului de identitate valabil), pentru a fi înregistrate cu statut de șomer.
 
            Datele de contact ale subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca pot fi  accesate la adresa electronică: http:www.anofm.md/network/agency.
 
            Informaţie utilă pentru persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională și solicită susţinere la plasarea în cîmpul muncii poate fi găsită pe site-ul www.anofm.md sau primită operativ la Centrul de Apel – Piaţa Muncii, tel. 0-8000-1000, orele de lucru 08:30-15:30, de luni pînă vineri, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova. De asemenea, informaţii despre posibilităţile de angajare, locurile vacante pe piaţa muncii şi condiţiile de ocupare ale acestora sunt publicate pe portalul www.angajat.md.
 
 
Direcția implementarea politicii de ocupare
16.07.2019