Istorie de succes: Ionela din Cahul are acum un loc de muncă

Istorie de succes: Ionela din Cahul are acum un loc de muncă

Istorie de succes: Ionela din Cahul are acum un loc de muncă

La Direcţia ocuparea forţei de muncă (DOFM) Cahul s-a adresat pentru o consultație Gîrneț Ionela, în vîrstă de 33 ani.

Tânăra are studii universitare de licență și masterat în domeniul contabilității. A activat ca profesor de discipline economice în învățământul profesional tehnic Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, însă și-a încheiat activitatea, fiind înregistrată ulterior cu statut de șomer cu dreptul la ajutor de șomaj.

Ionela a fost informată despre serviciile și măsurile de promovare a ocupării forței de muncă. Pe perioada conlucrării, Ionela a beneficiat și de servicii de intermediere conform experienței sale profesionale. Astfel, șomera a fost încadrată în câmpul muncii pe o perioadă nedeterminată, în calitate de contabil la SA „Cahul Pan” din or. Cahul, conform fișei de repartizare recomandat de specialistul din cadrul DOFM Cahul.

După angajare a fost informată că urmează să beneficieze de măsura activă de stimulare a mobilității forţei de muncă şi anume acordarea indemnizaţiei unice de încadrare.

Persoanele înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care se angajează, cu o durată normală a timpului de muncă, cu o durată redusă a timpului de muncă sau cu timpul de muncă parțial, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, la un loc de muncă vacant înregistrat și selectat de STOFM, într-o altă localitate decât localitatea unde locuiesc efectiv, selectată de STOFM, beneficiază de o indemnizație unică de încadrare egală cu un salariu mediu pe economie pentru anul precedent (în anul 2023 mărimea indemnizației constituie 10529,1 lei).

Mai multe informații măsurile de ocupare a forței de muncă și cum puteți beneficia de ele, găsiți pe portalul www.angajat.md , pe www.anofm.md sau la Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova).

Adresele și datele de contact ale subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot fi găsite accesînd: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă Cahul