Istorie de succes: vârsta și distanța nu mai prezintă un impediment în găsirea unui loc de muncă

istorie de succes ANOFM

Proțuc Lilia, în vîrstă de 54 de ani, locuitoare a satului Șirăuți s-a adresat la Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă Briceni pentru a se angaja în câmpul muncii.

Dna Lilia a beneficiat de servicii de intermediere, în urma cărora specialiștii Direcției i-au oferit repartizare la IMSP Centrul de sănătate Lipcani, în calitate de asistentă medicală, unde a fost întîmpinată cu multă amabilitate. La fel, angajatorul a aplicat la măsura de subvenționarea locului de muncă, pentru angajarea persoanei cu vîrstă de 50 de ani și peste. Astfel, IMSP Centrul de sănătate Lipcani va beneficia de subvenție lunară în sumă egală de 80% din cuantumul salariului de bază, conform contractului individual de muncă al angajatului, dar nu mai mult de 50% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni, pentru fiecare șomer angajat.

Dat fiind faptul că locul de muncă se află într-o altă localitate decît domiciliul, dna Lilia a beneficiat de măsura de stimulare a mobilității forței de muncă, mai exact de indemnizația unică de încadrare in mărime de 10529,1 lei, ceea ce a motivat-o și mai mult să accepte angajarea în altă localitate.

Șomerii înregistrați la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) care se angajează la un loc de muncă înregistrat și selectat de STOFM pot beneficia de indemnizație unică de încadrare (10529,1 lei), dacă se angajează la un loc de muncă într-o altă localitate selectată de subdiviziunea teritorială.

Pentru mai multe informații despre măsura activă de subvenționarea locului de muncă și măsura de stimulare a mobilității forței de muncă, accesează: https://anofm.md/index.php/ro/node/63, telefonează la  Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni