ANOFM a participat la Zilele Diasporei 2022

ZD 2022

La data de 19 august 2022, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a participat la Zilele Diasporei 2022,  sub genericul „Țară mică - inimă mare”, eveniment organizat de Biroul Relații cu Diaspora (BRD), în incinta Palatul Republicii.

În deschiderea oficială, Președinta Maia Sandu a vizitat standurile amenajate ale instituțiilor publice, asociațiilor de băștinași etc,  dialogând cu participanții despre subiectele de interes.

Conform agendei de lucru, în cadrul Interest corners, reprezentanții ANOFM au prezentat serviciile și măsurile de ocupare pe piața muncii. Reprezentanții Diasporei au fost informați privind acordurile în domeniul securității sociale, serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă, situația pe piața muncii din țară, locurile de munca libere declarate de angajatori.

Informăm că anual, în perioada lunii august ANOFM împreună cu cele 35 subdiviziuni teritoriale (STOFM), împreună cu suportul proiectului MiDL/PNUD este implicată în desfășurarea activităților dedicate Zilelor Diasporei care contribuie la promovarea măsurilor și serviciilor de ocupare a forței de muncă, migrația legală în scop de muncă cât și informarea privind riscurile migrației ilegale. Timp de o lună,  STOFM desfășoară seminare și activități de informare, mese rotunde, ziua ușilor deschise, consultații, dezbateri, ateliere de creație și alte subiecte care prezintă interes pentru cetăţenii noștri care se află în țară, inclusiv pentru cei aflaţi peste hotare, care revin în perioada lunii august. 

Necesitatea organizării Zilelor Diasporei în Republica Moldova vine din dorința de a realiza un mecanism de stabilire a relațiilor de dezvoltare și de colaborare cu compatrioții din străinătate, de consolidare a reprezentanților diasporei și structurilor lor obștești, promovarea intereselor naționale, asigurarea dialogului între conaționalii de peste hotare şi autoritățile de stat, dezvoltarea și promovarea dialogului cultural artistic tradițional.