Peste 2 000 de locuri de muncă au fost propuse la Târgul locurilor de muncă din mun. Chișinău

Peste 2 000 de posturi vacante au fost propuse astăzi la Târgul locurilor de muncă desfășurat în capitală. Evenimentul este organizat de Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chişinău, subdiviziune teritorială a ANOFM.

La eveniment au participat 25 de instituții de învățământ și peste 40 de companii din diverse domenii de activitate: industria alimentației publice, retail, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și alte domenii.

Prezentă la târg, secretara generală adjunctă a Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Cristina Jandîc, a menționat că scopul evenimentului este de a cerceta piața muncii. „Mulțumim agenților economici pentru implicare. Sperăm că la târg persoanele vor găsi ofertele de muncă potrivite. De la începutul acestui an, ANOFM a reușit să plaseze în câmpul muncii peste 6 000 de persoane, acesta fiind un rezultat foarte bun. Ne dorim ca cetățenii să muncească în țara noastră și să beneficieze de condiții bune de muncă”, a spus Cristina Jandîc.

La rândul său, directoarea ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că la eveniment persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot discuta nemijlocit cu angajatorii despre locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare. Aceștia pot prezenta angajatorilor CV-ul şi stabili interviuri. „Mă bucur mult că evenimentul de astăzi are o prezență atât de mare. Mulțumim MMPS pentru susținerea acordată în implementarea politicilor pe piața muncii. Mulțumim partenerilor noștri. Îndemnăm persoanele să se adreseze și la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM pentru a fi informați despre alte oferte de muncă, cît și despre spectrul larg de servicii și măsuri care au scopul de a facilita angajarea în câmpul muncii”, a afirmat Raisa Dogaru.

Natalia Hadei, managerul de proiect HEKS/EPER, partener al evenimentului, a îndemnat angajatorii și persoanele să susțină „Un dialog activ pentru a identifica noi oportunități de angajare în diverse domenii de activitate”.

De asemenea, la eveniment Direcția generală ocuparea forței de muncă din municipiul Chişinău a prezentat participanților informații despre peste 5 000 de oferte de muncă înregistrate în baza de date, precum și a acordat servicii de intermediere și ghidare în carieră.

 

Această activitate este organizată în cadrul proiectului „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat de Helvetas în parteneriat cu HEKS/EPER Moldova, cu sprijinul Elveției.