Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a semnat un acord de colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor

Astăzi, 22 octombrie 2019, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) a încheiat un Acord de colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) pentru următorii 5 ani.
 
Acordul a fost semnat de către directorul Administrației Nationale a Penitenciarelor, Liuba Jignea-Suveica și directorul ANOFM, Raisa Dogaru.
 
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca va asigura, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, servicii de informare şi consiliere profesională a deținuților, medierea muncii şi formare lor profesională. Potrivit acordului, subdiviziunile teritoriale vor efectua vizite trimestrial în penitenciare, sau la necesitate, vor asista persoanele deținute cărora le-a rămas să execute cel mult 6 luni de închisoare.
 
„Vă invităm să participați alături de sistemul administrației penitenciare la procesul integraționist al persoanelor liberare din locurile de detenție. Sper să avem o colaborare eficientă, prin a întinde o mâna de ajutor deținuților în ai pregăti pentru piața muncii”, a specificat Liuba Jignea-Suveica.
 
„Vom asigura în continuare asistența necesară persoanelor deținute, întru reintegrarea socială a eliberaților, astfel să fie asigurați cu un loc de munca”, a spus Raisa Dogaru.
 
Conducerea Administrației Nationale a Penitenciarelor își reafirmă intenția de a contribui la reintegrarea socială a persoanelor eliberate din locurile detenție, prin intermediul oferirii informaţiei cu privire la locurile de munca disponibile pe piaţă şi angajarea propriu-zisă în câmpul muncii.