Angajaza-te!

Сегодня: 15 Январь 2021 16:25

„Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora”, subiect abordat în cadrul unui webinar organizat de ANOFM în comun cu Secretariatul Consiliului Economic

„Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora”, subiect abordat în cadrul unui webinar organizat de ANOFM în comun cu Secretariatul Consiliului Economic

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) este mereu alături de persoanele care au nevoie de un loc de muncă, precum și alături de angajatori, misiunea instituției fiind sporirea posibilităților de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și susținerea angajatorilor la identificarea forței de muncă calificate și crearea locurilor de muncă noi.
 
Astăzi, 15 decembrie 2020, ANOFM a desfășurat webinarul cu subiectul: „Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora”, adresat reprezentanților comunității de afaceri. Acest webinar a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM.
 
Începând cu 2019 se implementează un nou cadru legislativ in domeniul ocupării forței de muncă, un pachet de măsuri active de ocupare noi, alineate la practicile europene, adresate atât șomerilor, cît și agenților economici. În cadrul webinarului reprezentanții ANOFM au prezentat sprijinul oferit agenților economici, în ceea ce privește susținerea financiară pentru participarea la formarea profesională a șomerilor, subvenționarea locurilor de muncă pentru angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile, suport pentru crearea și adaptarea locului de muncă. 
 
În deschidere, dna Raisa Dogaru director ANOFM a  menționat: „Impactul crizei provocate de Covid-19 a lăsat o amprentă și asupra pieții muncii. Pentru a susține angajatorii, ANOFM vine cu o serie de măsuri și servicii menite să sprijine reprezentanții comunității de afaceri în ceea ce privește susținere financiară la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora”. Totodată, dna Dogaru a mulțumit angajatorii pentru interesul manifestat și pentru faptul că au dat curs invitației de a participa, înaintând propuneri pentru noi parteneriate.
 
Reprezentanții comunității de afaceri au luat parte activ la dialog acordând întrebări pe marginea subiectelor prezentate și au venit cu propuneri de elaborare a ghidului privind modalitatea de a beneficia de programele și măsurile adresate acestora.
 
Agenții economici și persoanele interesate, se pot informa privind măsurile de ocupare a forței de muncă, prin apel gratuit la Centrul de apel - Piaţa Muncii:  0 8000 1000 sau prin adresare directă la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM.
Pe acest link: https://youtu.be/hDphO4JMP5U puteți urmări înregistrarea video a webinarului.