Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 22 Ianuarie 2021 11:38

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a mun. Chișinău anunţă concurs pentru suplinirea funcţiilor publice vacante:

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a mun. Chișinău anunţă concurs pentru suplinirea funcţiilor publice vacante:

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a mun. Chișinău, în conformitate cu prevederile Legii nr.158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public şi a Regulamentului cu privire la ocuparea funcţiei publice vacante prin concurs, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 201 din 11 martie 2009, anunţă concurs pentru suplinirea funcţiilor publice vacante:

  • Specialist superior secţia pentru ocuparea forţei de muncă sectorul Buiucani – 1 unitate  (lucrul cu angajatorii) (temporar)
  • Specialist superior secţia pentru ocuparea forţei de muncă sectorul Botanica – 1 unitate  (orientarea și formarea profesională; temporar);    
  • Specialist, secția pentru ocuparea forței de muncă sectorul  Rîșcani – 1 unitate (lucru cu persoane vulnerabile);Specialist superior secţia pentru ocuparea forţei de muncă sectorul Buiucani – 1 unitate  (lucrul cu angajatorii;temporar)..

Cerinţe:

Scopul general al funcţiei:

Prestarea serviciilor de ocupare, realizarea măsurilor şi programelor în domeniul ocupării forţei de muncă adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi angajatorilor. Asigurarea protecţiei sociale a şomerilor, stabilirea drepturilor băneşti. Îndeplinirea Planului de acţiuni în implementarea politicilor pe piaţa forţei de muncă.

Sarcinile de bază:

  1. Colaborarea cu angajatorii în vederea identificării locurilor de muncă libere, utilizând canalele de comunicare care se impun: vizite la sediul angajatorilor, telefon, fax, e-mail etc.
  2.  Acordarea asistenţei angajatorilor privind suplinirea posturilor/funcţiilor vacante, preselecţia persoanelor înregistrate la Agenţie.
  3.  Conlucrarea cu angajatorii în vederea organizării măsurilor active: târguri a locurilor de muncă, activităţi de recrutare şi de selectare a personalului, executarea unor mini - prezentări la sediul companiilor/ organizaţiilor cu privire la serviciile oferite de Agenţie.
  4. Stabilirea contactului, identificarea necesităţilor, profilarea persoanelor cu dizabilităţi, altor categorii de persoane vulnerabile.
  5. Înregistrarea persoanelor, administrarea bazelor de date utilizate şi acordarea suportului necesar la integrarea lor pe piaţa muncii.
  6. Prestarea serviciilor de informare şi mediere, respectiv identificarea şi obţinerea unui loc de muncă, precum şi alte măsuri active organizate pe piaţa muncii. Citiți în continuare...