Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 20 Ianuarie 2021 22:53

Arhiva - Feb 2020

Data

Februarie 28th

Instruirea agenților de outreach, în cadrul unui atelier de lucru

Astăzi, 28 februarie, se desfășoară atelierul de lucru „Instruirea agenților de outreach”, eveniment organizat în comun cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul financiar al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO).
 

28 Februarie 2020

Februarie 25th

Buletin informativ: Piața muncii-locuri vacante la 24.02.2020

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 24.02.2020 erau în evidenţă 9200 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Buletin informativ: Piața muncii-locuri vacante la 24.02.2020

25 Februarie 2020

Februarie 24th

Rezultatele privind activitățile realizate în cadrul Zilei ușilor deschise la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, în contextul marcării a 29 ani de la crearea Serviciului public de ocupare din Republica Moldova

Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a organizat la data de 18 februarie 2020, Ziua ușilor deschise, în contextul marcării a 29 ani de la crearea Serviciului public de ocupare din Republica Moldova.
 

24 Februarie 2020

Februarie 21st

Activitatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru anul 2019, prezentată în cadrul ședinţei de totalizare

Astăzi 21 februarie 2020 a avut loc şedinţa de totalizare a activităţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi a subdiviziunilor teritoriale (STOFM), pentru anul 2019.
 
La ședință au participat,  Nelea Rusu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), conducerea ANOFM, șefii direcțiilor și secțiilor din cadrul ANOFM și șefii subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

21 Februarie 2020

Februarie 20th

Prezentarea notei analitice „Cererea şi oferta forței de muncă în ultimii 5 ani (2014-2018) pe activităţi economice și ocupaţii”

Astăzi 20 februarie, a avut loc ședința Grupului tehnic în cadrul căreia a fost prezentată nota analitică „Cererea şi oferta forței de muncă în ultimii 5 ani (2014-2018) pe activităţi economice și ocupaţii”, elaborată de Observatorul Pieței Muncii al Agenției Naționale a Forței de Muncă (ANOFM).
 

20 Februarie 2020

Februarie 19th

În atenția angajatorilor! Anunț privind înregistrarea cererilor de aplicare pentru măsurile de subvenționare a locurilor de muncă

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează despre implementarea pe parcursul anului 2020 a măsurii de subvenționare a locurilor de muncă, conform prevederilor art.36 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj (în continuare – Legea 105/2018) și a măsurii de subvenționare pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, conform prevederilor art.38 din Legea nr.105/2018.
 

19 Februarie 2020

Februarie 18th

Subvenții oferite angajatorilor la crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Află istoria de success a lui Ion Toderici din Cahul, care a ajuns designer-operator

Ion Toderici, din raionul Cahul, este un tânăr cu o dezabilitate de gradul mediu, ceea ce complică găsirea unui loc de muncă. După mai bine de un an de căutări, cu ajutorul subdiviziunii teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, el a reușit să se angajeze în calitate de designer-operator la SRL Texi-Teh din Cahul.

18 Februarie 2020

Subvenții oferite pentru agenții economici care angajează șomeri, care necesită suport suplimentar pe piața muncii. Istorii de succes ale lui Anatolii Moroz din Orhei și a Eufrosiniei Donea din Cahul

Anatolii Moroz din Orhei și Eufrosinia Donea din Cahul au peste 50 de ani, din acest motiv angajarea în câmpul muncii pentru ei a fost o adevărată provocare. Angajatorii din Republica Moldova sunt mai rezervați să angajeze persoanele din această categorie de vârstă.
 

18 Februarie 2020

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă aniversează 29 ani de activitate

18 februarie este o zi deosebit de importantă pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), zi în care aniversăm 29 de ani de activitate. În această perioadă instituţia noastră a trecut prin mai multe schimbări și provocări, a evoluat şi a acumulat o experienţă bogată, datorită implicării și profesionalismului colaboratorilor ANOFM, sprijinului acordat de parteneri, precum și schimbului de bune practici cu instituţiile similare din alte state.
 

18 Februarie 2020

Februarie 17th

Rolul ANOFM în realizarea strategiilor locale de intervenţie pentru identificarea tinerilor NEET şi antrenarea acestora în măsuri de ocupare a forţei de muncă, a fost discutat în cadrul unui atelier de lucru

Astăzi, 17 februarie, s-a desfășurat atelierul de lucru „Rolul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în realizarea strategiilor locale de intervenţie pentru identificarea tinerilor NEET (tineri inactivi, care nu fac parte din populaţia ocupată, nu studiază/învaţă) şi antrenarea acestora în măsuri de ocupare a forţei de muncă”, eveniment organizat în comun cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul financiar al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO).
 

17 Februarie 2020