Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 25 Noiembrie 2020 16:58

Arhiva - Noi 2018

Data

Noiembrie 27th

La ANOFM se află în misiune, expertul ILO privind implementarea procedurilor la Legea nr. 105 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă şi asigurarea de șomaj

În perioada 26-28 noiembrie 2018, la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), se află în misiune expertul ILO, Valii Corbanese, care va instrui colaboratorii ANOFM privind elaborarea ghidului pentru specialiștii ANOFM pentru o mai bună implementare a procedurilor la Legea nr. 105 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă şi asigurarea de șomaj.
 

27 Noiembrie 2018

„Managementul Resurselor umane. Probleme actuale și perspective de dezvoltare”, subiect abordat în cadrul unei mese rotunde cu participarea ANOFM

La 23 noiembrie 2018, Raisa Dogaru, directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a participat la masa rotundă cu genericul „Managementul Resurselor umane. Probleme actuale și perspective de dezvoltare”, organizat de Departamentul Resurse Umane, Afaceri publice și Comunicare, din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).
 

27 Noiembrie 2018

Piața muncii: Locuri vacante la 26.11.2018

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 26.11.2018 erau în evidenţă 11523 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Piața muncii: Locuri vacante la 26.11.2018
 

27 Noiembrie 2018

Noiembrie 22nd

În Republica Moldova a fost lansată prima aplicație mobilă care va ghida tinerii în viitoarea carieră

În Republica Moldova, 4  din 10 șomeri înregistraţi la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt tineri, cu vârstele cuprinse între  15-29 ani. Acest lucru se întâmplă din cauza că o parte din tineri nu sunt informați corect privind viitoarea carieră, a  nedorinței unor angajatori de a încadra în câmpul muncii tineri fără experiență sau lipsa unor competențe profesionale și personale ce le-ar permite tinerilor să-și găsească un loc de muncă.

22 Noiembrie 2018

Noiembrie 21st

Barierele și oportunitățile de angajare a persoanelor cu dizabilități de auz, discutate în cadrul mesei rotunde organizate de către Asociația Surzilor din Republica Moldova

Astăzi, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a participat la masa rotundă „Bariere și oportunități de angajare a persoanelor cu dizabilități de auz”, organizat de Asociația Surzilor din Republica Moldova (ASRM).
 

21 Noiembrie 2018

Noiembrie 16th

ANOFM a semnat încă un acord de colaborare, în scopul participării mediului academic la dezvoltarea și realizarea politicilor privind ocuparea forței de muncă

La 15 noiembrie 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și Facultatea Psihologie și Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a Universității de Stat din Moldova (USM) au semnat un acord de colaborare în scopul edificării și dezvoltării unui parteneriat continuu și eficient între părți, în vederea realizării politicilor de ocupare a forței de muncă prin asigurarea pieței muncii cu specialiști bine instruiți și pregătiți în conformitate cu cerințele pieței muncii.

16 Noiembrie 2018

Noiembrie 15th

ANOFM participă la Automotive Cluster Days 2018, desfășurat în premieră în Republica Moldova

Raisa Dogaru, directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă a participat astăzi la prima ediție a forumului Moldova Cluster Days 2018, organizat la Chișinău.
 
Automotive Cluster Days reprezintă o platformă pentru stabilirea conexiunilor reciproc avantajoase dintre companiile multinaționale producătoare de componente auto și potențialii furnizori locali și internaționali din industria automotivă.
 

15 Noiembrie 2018

ANOFM - mai aproape de tineri! Specialiștii AOFM continuă să-și dezvolte capacitățile privind prestarea serviciilor calitative de ghidare în carieră, în cadrul unui curs de instruire

În perioada 15-16 noiembrie 2018, se desfășoară cursul de instruire cu genericul „Navigînd pe piaţa muncii: abilităţi de căutare a unui loc de muncă pentru tineri”, în scopul dezvoltării capacităţilor a specialiştilor din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă (AOFM) de a presta servicii calitative de ghidare în carieră.
 

15 Noiembrie 2018

Noiembrie 12th

ANOFM a participat la masa rotundă „Industria Electronicii – realizări, provocări și perspective”, eveniment care își propune să revitalizeze sectorul Electronicii în RM

La data de 9 noiembrie 2018, s-a desfășurat masa rotundă „Industria Electronicii – realizări, provocări și perspective”. Un eveniment care impulsionează și care își propune să revitalizeze sectorul Electronicii în Republica Moldova, acest lucru fiind menționat și în mesajele de salut adresate de Viorel Bostan, rector al Universității Tehnice din R. Moldova și Vitalie Tarlev, Secretar de Stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii al R.Moldova.

12 Noiembrie 2018

Lista celor 100 cele mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (12 noiembrie 2018, conform declarațiilor agenților economici)

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 12 noiembrie 2018, conform declarațiilor agenților economici. Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați.

12 Noiembrie 2018