Angajaza-te!

Сегодня: 16 Ноябрь 2018 08:41

Forumul Anual GirlsGoIT 2017: ”Dezvoltăm viitorul forței de muncă prin implicarea femeilor în domeniul tehnologiilor”

Forumul Anual GirlsGoIT 2017: ”Dezvoltăm viitorul forței de muncă prin implicarea femeilor în domeniul tehnologiilor”

Astăzi, s-a desfășurat Forumul Anual GirlsGoIT 2017, cu tematica: ”Dezvoltăm viitorul forței de muncă prin implicarea femeilor în domeniul tehnologiilor”
 
 Forumul Anual GirlsGoIT 2017este o oportunitate unică de discuție a strategiilor reale de încurajare a femeilor și fetelor să urmeze studii și o carieră în tehnologii astfel încât acestea să poată beneficia de oportunitățile oferite de sectorul economiei cu cea mai rapidă creștere în Republica Moldova – sectorul TIC.
 
Forumul își propune să pună femeile și fetele în centrul strategiilor de dezvoltare și să identifice soluții inovative, dar practice care țin de:
–        Încurajarea tinerelor la o etapă primară în alegerea programelor de studii în domeniul STEM (Știință, Tehnologii, Inginerie și Matematică)
–        Identificarea ultimilor tendințe și instrumente de calificare și recalificare a forței de muncă, în special pentru femeile cu experiență. Un accent deosebit va fi pus pe identificarea inițiativelor durabile de conectare a femeilor la piețele în dezvoltare.
–        Conectarea femeilor cu istorii de succes din domeniul TIC; femei din domeniul tehnologic și lideri de business care vor împărtăși experiența lor și vor inspira femeile să aleagă o carieră în domeniul TIC
–        Cunoașterea strategiei Uniunii Europene în domeniul încurajării femeilor în tehnologii și practicile statelor UE în acest domeniu.
 
În cadrul evenimentului, dna Raisa Dogaru, director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut o prezentare cu privire la promovarea angajării tinerilor pe piața muncii, inclusiv a femeilor.
 
La For au participat reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, organizații internaționale și parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai sectorul privat (TIC), organizații non-guvernamentale, experți internaționali și reprezentanți ai sectorului academic.
 
Forumul Anual GirlsGoIT 2017 este organizat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și susținut de către Swiss Cooperation în Moldova, UN Women Moldova, Embassy of Sweden în Chișinău, Sozialministerium, USAID Moldova, Google RISE Awards, ATIC, Ellation Moldova, BSD Management, Spark Research Labs și TEKEDU.