Angajaza-te!

Сегодня: 26 Сентябрь 2018 13:43

Comunicat privind participarea la masa rotundă ”Pentru o muncă decentă: venit echitabil, siguranță la locul de muncă, protecție socială”

Comunicat privind participarea la masa rotundă ”Pentru o muncă decentă: venit echitabil, siguranță la locul de muncă, protecție socială”

În contextual Zilei Internaționale a Muncii Decente, marcată anual la 7 octombrie, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a organizat și desfășurat o masă rotundă cu genericul ”Pentru o muncă decentă: venit echitabil, siguranță la locul de muncă, protecție socială”. La eveniment au participat Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, Oleg Budza, președintele CNSM, Leonid Cerescu, președinte al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, Ala Lipciu, coordonatoare națională a Organizației Internaționale a Muncii, Raisa Dogaru, director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM),  Mihail Cotorobai, Avocat al Poporului.

În prezentarea sa, Raisa Dogaru, director ANOFM a remarcat că activitatea Agenției contribuie la promovarea muncii decente. Serviciile prestate de ANOFM vin să informeze cetățenii ca aceștia să se integreze mai ușor pe piața muncii. Printre succesele semnificative din ultimii ani în lucrul cu clienții menționăm: crearea Centrului de Informare despre Piața Muncii, a Centrului de Apel, organizarea târgurilor locurilor de muncă și târgurilor on-line, care sunt o metodă modernă și eficientă pentru cei care sunt în căutarea unui post de muncă, stabilirea parteneriatelor strategice, efectuarea Prognozei Pieței Muncii și a Barometrului Profesiilor, dezvoltarea canalelor de comunicare cu clienții și cu angajații din structură și organizarea activităților de profilare a şomerilor, fiind o practică pozitivă implementată de majoritatea serviciilor moderne de ocupare. Activitățile structurilor Agenției Naționale nu se opresc aici, vom continua să promovăm o politică eficientă de ocupare, vom veni cu pași concreți pentru a susține cetățenii în integrarea lor pe piața forței de muncă.

Masa rotundă a oferit o platformă largă de discuții, asigurând un proces inclusiv și transparent referitor la protejarea drepturilor la locul de muncă, încurajarea oportunităților de muncă decentă, îmbunătățirea protecției sociale și consolidarea dialogului social.