Istoria de succes a persoanei cu nevoi speciale care a găsit un loc de muncă

Locuitoare a orașului Drochia, dna Caraman Alla, este persoană cu un stagiu mare de muncă, lucrând pentru același angajator mai mult de 30 de ani.

După o situație imprevizibilă dna Caraman, a avut nevoie de mult timp pentru reabilitare și prin urmare a fost nevoită să înceteze activitatea ținând cont de nevoile speciale care nu-i permiteau sa muncească la precedentul loc de muncă.

Fiind o fire cu ambiție, s-a adresat la Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă Drochia, după ajutor la găsirea unui loc de muncă pe potriva situației.

Colaboratorii subdiviziunii, ținând cont de necesitățile pieței muncii locale, au considerat oportun și au propus un curs de recalificare în calitate de contabil. Urmare a 6 luni de curs și obținerea certificatului de absolvire, dna Caraman a revenit la serviciile subdiviziunii deja pentru a căuta un loc de muncă în calitate de contabil.

A fost angajată la SRL „Magistrala-Nord”, iar angajatorul a fost acel care a înțeles și a acceptat cu drag un angajat cu nevoi speciale, care corespunde cerințelor acestuia.

Dna Caraman Ala, vine cu mulțumiri către colaboratorii Subdiviziunii teritoriale pentru ocuparea forței de muncă Drochia, pentru suportul acordat, pentru sfaturi și implicare

„Fără suportul statului nu aș fi avut posibilitate să trec un curs de recalificare pe cont propriu și fără ajutorul doamnelor din subdiviziune nu mi-aș fi găsit un loc de muncă”.

Cursurile de calificare, recalificare, perfecționare și specializare sunt oferite ANOFM gratuit!

Recalificare se propune în scopul obținerii unei meserii/profesii, ocupații noi, în cazul în care calificarea pe care o au nu este solicitată pe piața muncii sau atunci când starea de sănătate nu permite angajarea conform calificării dobândite anterior.

Persoanele încadrate într-o formă de formare profesională beneficiază de:

  • bursă lunară – în valoare de 1367,39 lei;
  •  acoperirea cheltuielilor pentru cazare - în valoare maximă 1823,18 lei
  •  acoperirea cheltuielilor de transport - în valoare maximă 1823,18 lei

Adresați-Vă la subdiviziunile pentru ocuparea forței de muncă: https://anofm.md/ro/subdiviziuni