Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 04 Iunie 2020 16:54

Subvenții oferite pentru agenții economici care angajează șomeri, care necesită suport suplimentar pe piața muncii. Istorii de succes ale lui Anatolii Moroz din Orhei și a Eufrosiniei Donea din Cahul

Subvenții oferite pentru agenții economici care angajează șomeri, care necesită suport suplimentar pe piața muncii. Istorii de succes ale lui Anatolii Moroz din Orhei și a Eufrosiniei Donea din Cahul

Anatolii Moroz din Orhei și Eufrosinia Donea din Cahul au peste 50 de ani, din acest motiv angajarea în câmpul muncii pentru ei a fost o adevărată provocare. Angajatorii din Republica Moldova sunt mai rezervați să angajeze persoanele din această categorie de vârstă.
 
În vara anului 2019,  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un program de subvenționare, grație căruia agenții economici care angajează șomeri ce necesită suport suplimentar pe piața muncii, cum ar fi: persoanele în vârstă de 50 ani și peste; persoanele cu dezabilități; persoanele care se luptă cu consumul de substanțe stupefiante ori psihotrope, după reabilitarea psihologică și socială; victime ale violenței în familie; victime ale traficului de ființe umane, după reabilitarea psihologică și socială; persoanele eliberate din locurile de detenție, beneficiază, pentru fiecare șomer angajat,  de subvenții lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent, în decurs de șase luni.
 
Programul s-a dovedit a fi  unul de succes, astfel că mai multe persoane și-au găsit locuri de muncă stabile.
 
Despre cum și-au găsit locul de muncă Anatolii Moroz din Orhei și Eufrosinia Donea din Cahul, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, ce spun angajatorii despre ei și ce face statul pentru a oferi perspective de angajare a șomerilor care necesită suport suplimentar pe piața muncii, vedeți în filmuleț, accesînd acest link: https://www.youtube.com/watch?v=dR1SBJNjo68&t=1s.
 
Pentru mai multe detalii despre programele de subvenționare puteți afla la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: http://anofm.md/network/agency sau la Centrul de apel al ANOFM tel: 0 8000 1000.