Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 13 Iulie 2020 13:49

Retrospectiva activităților dedicate „Zilei internaționale a migrantului”

Retrospectiva activităților dedicate „Zilei internaționale a migrantului”

În perioada 3 - 23 decembrie 2019 cele 35 de subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) au organizat o serie de activități dedicate Zilei internaționale a Migrantului 2019, ce au avut ca obiective crearea oportunităților de informare privind piața muncii și de ocupare a unui loc de muncă, familiarizarea participanților cu agenții economici din teritoriu precum și cu responsabilitățile, atribuțiile și implicarea autorităților locale în dezvoltarea teritoriului și creșterea nivelului de trai ș.a.
 
Evenimentele au inclus în total 60 de activități, printre care seminare, mese rotunde, vizite la agenți economici, activități de recrutare, seminare de ghidare în carieră, seminare informative etc. Acestea au întrunit cca 900 de persoane, iar 31,8% au reprezentat persoanele revenite de peste hotare. Un număr mare de activități au desfășurat subdiviziunile teritoriale din Orhei, Cahul, Dubăsari, Florești, Sîngerei și Soroca. În același timp, toate subdiviziunile remarcând rezultate frumoase ca urmare a evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Migrantului.

Buna organizare a activităților a fost asigurată inclusiv de partenerii STOFM: autoritățile publice locale, școli profesionale, agenți economici, Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală.
Calendarul comun al activităților desfășurate de către subdiviziunile teritoriale este disponibil aici.