Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 30 Mai 2020 08:35

Ședința Comisiei multidisciplinare

Ședința Comisiei multidisciplinare

 În contextul lansării de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a programelor de subvenționare a angajatorilor cu scopul angajării și reintegrării persoanelor din categoriile care necesită suport suplimentar pe piața muncii, astăzi, 23 august 2019 a avut loc ședința Comisiei multidisciplinare responsabile de luarea deciziei cu privire la cu privire la tipul echipamentelor, dispozitivelor şi tehnologiilor de asistare care vor fi subvenţionate pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
La ședință au fost examinate în fişele de identificare a necesităţilor privind crearea sau adaptarea locului de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi pentru angajatorii care au depus cereri pentru a beneficia de subvenții la STOFM Cahul și Cantemir.
 
Informăm, Comisia multidisciplinară este creată în contextul implementării art. 38 al Legii 105/2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurarea de şomaj şi în temeiul pct 17 din Procedura de acordare a subvenţiilor pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 1276/2018, pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forţei de muncă.
 
 Programele pilot de subvenționare a angajatorilor vor fi realizate cu suportul financiar și metodologic al Organizației internaționale a Muncii (ILO), în cadrul proiectului „Promovarea ocupării tinerilor”.