Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 13 Decembrie 2019 07:29

ANOFM participă la Automotive Cluster Days 2018, desfășurat în premieră în Republica Moldova

ANOFM participă la Automotive Cluster Days 2018, desfășurat în premieră în Republica Moldova

Raisa Dogaru, directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă a participat astăzi la prima ediție a forumului Moldova Cluster Days 2018, organizat la Chișinău.
 
Automotive Cluster Days reprezintă o platformă pentru stabilirea conexiunilor reciproc avantajoase dintre companiile multinaționale producătoare de componente auto și potențialii furnizori locali și internaționali din industria automotivă.
 
Dna Dogaru a făcut o prezentare privind piața forței de muncă în cadrul panelului: măsuri și politici întreprinse de Guvern în vederea asigurării industriei automotive cu forță de muncă calificată.
 
În cadrul evenimentului a fost prezent și Premierul Pavel Filip, care a menționat că, pe parcursul ultimilor ani, sectorul automotive a devenit unul dintre cele mai dinamice din țara noastră, cu importante investiții și potențial sporit de dezvoltare. Astăzi în acest sector activează 15 companii, cu 15 mii de angajați și salarii de circa 17 mii de lei.
 
Președintele Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare, Marin Ciobanu, directorul ZEL Bălți, a spus că evenimentul își propune crearea unei platforme de interacțiune între corporațiile mari și companiile autohtone.
 
De menționat că, evenimentul a reunit peste 200 de furnizori locali din industria automotive, rezidenți ai Zonei Economice Libere Bălți, dar și reprezentanți ai companiilor internaționale din domeniu.