Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 02 Iunie 2020 00:09

Circa 1000 locuri de muncă au fost oferite astăzi în cadrul Târgului locurilor de muncă din Chișinău

Circa 1000 locuri de muncă au fost oferite astăzi în cadrul Târgului locurilor de muncă din Chișinău

Astăzi, 24 octombrie, în incinta Agenției pentru ocuparea forței de muncă a mun. Chișinău s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă din Chișinău.
La inaugurarea evenimentului a participat dna Raisa Dogaru, director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă care a mulțumit agenților economici pentru deschidere și participare activă, încurajând organizarea unor evenimente similare și în viitor, întru facilitarea integrării cetățenilor pe piața muncii.
 
La târg au participat 19 de agenți economici, cu circa 1000 locuri de muncă vacante din diverse domenii: comerț, medicină, management, inginerie, industrie ușoară, etc.
 
Pe platoul Târgului au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, care au  oferit posibilitatea participanților să accese gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de muncă vacante www.angajat.md. Totodată, au avut  posibilitatea să se familiarizeze cu programele de instruire, posibilități de a urma cursuri de formare profesională, ghidare în carieră, să negocieze cu angajatorii jobul potrivit, să beneficieze de consultaţii privind legislația muncii și relațiile de muncă, precum și să se informeze despre locurile de muncă vacante din mun. Chişinău.
Totodată, persoanele participante și angajatorii au fost informați despre prevederile noii legi cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și au fost invitate la o colaborare strânsa în scopul eficientizării angajării în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile.
 
Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut șansa să obțină informații despre cele peste 13600 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care 4465 locuri vacante în mun. Chişinău.

Pentru informații suplimentare telefonați 0 8000 1000 sau (022) 22 40 27- Centrul de Apel „Piața Muncii”.