Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 24 Iulie 2019 07:28

ANUNȚ!

ANUNȚ!

În temeiul Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 966 din 19.08.2016, precum și urmare a aprobării viziunii Ministerului  Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu privire la reorganizarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, prezentate în cadrul ședinței din data de 7 septembrie, curent, cu participarea Primului Ministru, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță despre inițierea reorganizării Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă prin fuziune cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.
 
Reorganizarea are drept scop eficientizarea activității instituției pentru asigurarea aplicării Legii noi cu privire la promovarea ocupării forței de muncă şi asigurarea de șomaj, nr.105 din 14.06.2018.
 
Proiectul Hotărîrii de Guvern ”Cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă” prevede centralizarea proceselor în cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, focusarea structurilor teritoriale exclusiv pe deservirea cetățenilor, precum și reducerea numărului de personal.