Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 21 Februarie 2019 05:06

Peste 2000 locuri de muncă oferite la Tîrgul locurilor de muncă pentru Tineret

Peste 2000 locuri de muncă oferite la Tîrgul locurilor de muncă pentru Tineret

La 23 mai 2018 s-a desfășurat a VIII-a ediție a Forumului profesiilor „O carieră de succes acasă”, în cadrul căruia a avut loc Târgul locurilor de muncă pentru Tineret. Acest eveniment este organizat la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 
60 angajatori din diverse ramuri de activitate au oferit peste 2000 oferte de muncă. Specialităţile/profesiile propuse de companii au fost diverse: specialiști în domeniul tehnologiilor informaţionale (operatori la PC, programatori), contabili, medici, ingineri, manageri, asamblori, tehnicieni, agenţi vânzări, cusători, bucătari, etc.
În deschiderea evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a menționat că viitorul Republicii Moldova sunt tinerii, de aceea sporirea nivelului de ocupare formală în câmpul muncii a acestora este o prioritate.
Pe platoul Târgului au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, care au oferit  vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de muncă vacante www.angajat.md și platforma Târgului on-line www.e-angajare.md, fiind ghidați de specialiști în utilizarea instrumentelor pe care acestea le oferă.
 
Totodată, persoanele în căutarea unui loc de muncă au avut șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 14000 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a ANOFM, dintre care circa 6000 în mun. Chişinău, precum şi condiţiile de ocupare a acestora.
 
În cadrul evenimentului, cu suportul ANOFM, AOFM Chișinău, CEDA, ODIMM s-a desfășurat  un șir de seminare: Ghidarea în carieră prin utilizarea instrumentelor inovative de informare și căutare a unui loc de muncă; Lansarea Târgului on-line „Locuri de muncă pentru Tineret”; Oportunități de dezvoltare a unei afaceri; O carieră de succes acasă (întâlnire cu oamenii de succes din diferite domenii); Tehnici și metode de căutare a unui loc de muncă.
 
Important! În perioada 23 - 31 mai 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XIII-a, cu tematica „Locuri de muncă pentru Tineret”. Târgul on-line poate fi accesat pe platforma www.e-angajare.md și întrunește circa 150 angajatori, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit din cele peste 3700 locuri vacante disponibile (comerț, medicină, management, inginerie, învățământ, industrie ușoară, servicii etc) și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.
 
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă mulțumește tuturor participanților pentru organizare cu succes a evenimentului și care prin eforturi comune, au făcut ca Forumul profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret să devină o platformă deschisă de comunicare, informare şi consultanţă.