Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 24 Iunie 2018 15:10

Târgul on-line al locurilor de muncă a interesat circa 3000 de vizitatori din 35 de țări ale lumii

Târgul on-line al locurilor de muncă a interesat circa 3000 de vizitatori din 35 de țări ale lumii

Intre 5 și 11 decembrie 2013 s-a desfășurat prima ediție a Târgului on-line al locurilor de muncă din R. Moldova sub genericul “Locuri de muncă în Moldova”. La această primă ediție au participat 19 companii cu peste 160 de locuri vacante, cu condiții avantajoase de muncă, și 5 autorități publice centrale, cu 23 funcții vacante.

Timp de șapte zile platforma www.e-angajare.md a oferit șansa, atât cetățenilor noștri aflați peste hotare cât și celor de acasă, să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor și să aplice direct pentru postul ales. Această platformă a facilitat întâlnirea dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și companiile angajatoare, oferind transparență procesului de recrutare și aducând ambelor părți implicate beneficiile comunicării directe.

Locurile de muncă expuse pe www.e-angajare.md au fost disponibile pentru aplicare până la 11 decembrie, inclusiv, și s-au referit la domeniile tehnologiilor informaționale, telecomunicațiilor, industriei prelucrătoare, sănătății și asistenței medicale, activităților financiare, comerțului, serviciilor de transport, administrare publică, etc.

Târgul on-line al locurilor de muncă a interesat circa 3000 de vizitatori din 35 de țări printre care se numără Italia, Franța, Germania, Grecia, Spania, Canada, SUA, Austria, Norvegia, Suedia, Portugalia, Turcia, Israel, China, Polonia, etc. Circa 100 de persoane au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori, opțiunea acestora fiind pentru specialitățile expert în creditare, inginer-programator și programator TI, tehnician, operator și consilier (serviciul clientelă și suport tehnic), manager și consultant vânzări, contabil, merceolog, agent comerț, farmacist,  manager relații cu publicul, manager resurse umane, specialist serviciul public etc.

Analizând rezultatele acestei ediții de debut a Târgului on-line al locurilor de muncă, concluzionăm că acesta are toate șansele să devină un important instrument de recrutare pe piața muncii, fără hotare geografice, accesibil pentru oricine se află în căutarea unui loc de muncă și pentru acei ce-și doresc să-și schimbe jobul. Prioritatea acestui instrument pentru angajatori este timpul redus și lărgirea ariei de căutare a candidaților, iar pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă - sporirea șanselor de a găsi un loc de muncă la distanță prin comunicarea directă cu companiile de angajare.

Agenția Națională își propune să organizeze periodic pe platforma www.e-angajare.md asemenea evenimente de recrutare pentru diferite grupuri țintă de beneficiari și cu participarea angajatorilor din diferite sfere de activitate. Târgurile vor contribui la corelarea cererii cu oferta și la îmbunătățirea transparenței pe piața forței de muncă din R. Moldova. Totodată vor fi și un bun canal de informare pentru conaționalii noștri care, departe de casă, nu cunosc situația actuală despre angajatori. În acest sens angajatorii au posibilitatea să vină cu informații relevante despre companie și/sau prezentare video on-line în cadrul unui târg pentru să-și promova locurile vacante și condițiile de muncă.

Târgul on-line al locurilor de muncă a fost organizat de Agenția Națională în colaborare cu echipa proiectului UE ”Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova ”  implementat de Serviciul Public Suedez de Angajare.