Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Today: 05 July 2020 05:49

Archive - May 2010

Date

Activităţi în teritoriu...

La 28 mai curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Făleşti în comun cu Asociaţia Femeilor de Afaceri au organizat la gimnaziul de tip internat din oraş un seminar-training cu tema „Angajarea în câmpul muncii”, activitate la care au participat absolvenţii claselor a noua.

31 May 2010

Activităţi în teritoriu... Târg al locurilor de muncă pentru tineri.

La 27 mai curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Colegiul Politehnic din mun. Bălţi au desfăşurat un Târg al locurilor de muncă pentru tineri.31 May 2010

Între 27-28 mai 2010 directorii Agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă au participat la o sesiune de instruire în arta comunicării şi informării.

Sesiunea a fost organizată cu concursul proiectului "Consolidarea capacităţii Moldovei de gestionare a pieţei muncii şi de reîntoarcere a migranţilor în cadrul parteneriatului de mobilitate cu UE", care a invitat pentru instruire experţi în comunicare din Suedia.

31 May 2010

May 25th

La 26 mai 2010 la Chişinău, în incinta Palatului Republicii, sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei se va desfăşura Forul meseriilor şi profesiilor pentru tineret, în ca

Acest eveniment de primăvară a devenit deja tradiţie şi este locul cel mai potrivit pentru creşterea oportunităţilor de informare a tinerilor privind „magica lume a profesiilor”, de întâlnire cu angajatorii pentru a discuta planurile de angajare, fiind o bună ocazie de a explora posibilităţile oferite de piaţa muncii şi a cunoaşte perspectivele de dezvoltare ale întreprinderilor.24 May 2010

May 24th

Recent la Căuşeni Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a desfăşurat un Târg al locurilor de muncă pentru tineri.

La eveniment au participat 11 agenţi economici cu 32 de locuri vacante. Agenţii economici au solicitat cusătorese, lăcătuşi, electricieni, agenţi de asigurare, chelneri, felceri - laboranţi, precum şi muncitori necalificaţi.

23 May 2010

Modificări legislative privind statutul legal al cetăţenilor străini în Federaţia Rusă...

La 20.05.2010 Preşedintele Rusiei Dmitrii Medvedev a semnat Legea federală „Privind introducerea modificărilor în Legea federală „Despre statutul legal a cetăţenilor străini în Federaţia Rusă” şi unele acte legislative a Federaţiei Ruse”, aprobat de Duma de Stat la 12 mai 2010 şi aprobat de Uniunea Federaţiei pe data de 13 mai 2010. Comunică Serviciul de Presă din Kremlin.

23 May 2010

May 21st

EURES - portal european pentru mobilitatea forţei de muncă... EURES este mult mai mult decât portalul pentru mobilitatea forţei de muncă. EURES dispune de o reţea umană formată din peste 700 de consilieri EURES care se află în contact zilnic cu solicitanţ

Ziua Europei a continuat săptămâna acesta în Republica Moldova prin informarea unui număr impunător de reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale despre mobilitatea forţei de muncă prin EURES – reţeaua care informează în legătură cu posturile vacante din 31 de ţări europene, CV-urile candidaţilor interesaţi de aceste locuri, angajatorii care solicită forţa de muncă şi condiţiile pe care le pun, altă diversă informaţie utilă celor care doresc să locuiască şi să muncă în spaţiul UE legal.

20 May 2010

May 19th

Activităţi în teritoriu...

La 14 mai curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Ştefan Vodă a organizat Târgul locurilor de muncă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi Iarmarocul Profesiilor pentru absolvenţii ciclului gimnazial din localităţile raionului.

18 May 2010

May 17th

Piaţa muncii: locuri vacante

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţă la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) la data de 17.05.2010 sunt înregistrate 2693 locuri vacante.

16 May 2010

Activităţi destinate tineretului... La 28 mai 2010 la Cahul, in incinta Palatului de Cultură, se va desfăşura Forul meseriilor şi profesiilor pentru tineret.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raionului Cahul va participa la acest For, care se organizează sub egida Consiliului Raional Cahul, Primăriei oraşului Cahul şi Direcţiei Generală de Învăţământ.

16 May 2010