Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 16 Iulie 2020 15:54

Arhiva - 2020

Iulie 15th

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (15 iulie 2020, conform declarațiilor agenților economici)

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la data 15 iulie 2020, conform declarațiilor agenților economici.
2 cele mai plătite locuri de muncă declarate la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt pentru pozițiile de programatori la Pentalog Chi SRL, pentru care se oferă un salariu maxim de 30 mii lei.

15 Iulie 2020

Iulie 14th

Ședința Consiliului Tripartit pe lîngă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Astăzi, 14 iulie 2020 a avut loc şedinţa în regim online a Consiliului Tripartit pe lîngă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)  cu privire la realizarea Planului de activitate al ANOFM pentru 6 luni 2020.
 

14 Iulie 2020

Buletin informativ: Piața muncii-locuri vacante la 13.07.2020

Conform bazei de date a Agenţiei  Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 13.07.2020 erau în evidenţă 8491 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Buletin informativ: Piața muncii-locuri vacante la 13.07.2020
 
 
 

14 Iulie 2020

Iulie 13th

Informație privind șomerii înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă

În scopul susținerii la integrarea pe piața muncii și protecției în caz de șomaj, de la începutul anului până la data de 13.07.2020, subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au implementat măsuri de ocupare a forței de muncă pentru 52514 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care  29470 șomeri noi înregistrați (56,1%).
 

13 Iulie 2020

Reprezentanții ANOFM beneficiază de un curs de instruire privind îmbunătăţirea cooperării cu angajatorii şi implementarea programelor de promovare a ocupării forţei de muncă

În perioada 13-14 iulie, colaboratorii Agenției Naționale și subdiviziunilor teritoriale, beneficiază de cursul de instruire în regim on-line, cu genericul „Îmbunătăţirea cooperării cu angajatorii şi implementarea programelor de promovare a ocupării forţei de muncă”. Cursul este  organizat de proiectul Organizației Internaționale a Muncii (ILO) „Promovarea ocupării tinerilor”.
 

13 Iulie 2020

Iulie 7th

STOFM participă la webinarul în scopul raportării „Rezultatelor serviciilor de ghidare în carieră. Provocări şi perspective”

Astăzi, 07 iulie 2020, reprezentanții Agenției naționale și subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) participă la webinarul „Rezultatele serviciilor de ghidare în carieră. Provocări şi perspective”, în scopul raportării a rezultatelor serviciilor de ghidare în carieră prestate pe parcursul a 6 luni ale anului 2020 şi de identificare a provocărilor şi soluţiilor în prestarea acestor servicii în contextul pandemiei.
 

7 Iulie 2020

Iulie 6th

Curs de instruire online pentru facilitarea angajării persoanelor cu dizabilități

 În perioada 6 -10 iulie, reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și Comisiei Multidisciplinare vor beneficia de un curs de instruire pentru consolidarea capacităților în vederea facilitării angajării persoanelor cu dizabilități. Atelierul de instruire va fi organizat în regim online de proiectul Organizației Internaționale a Muncii (ILO) „Promovarea ocupării tinerilor”.
 

6 Iulie 2020

Iulie 3rd

ANOFM a semnat un acord de colaborare cu Fundația Regina Pacis

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Fundația Regina Pacis (FRP) au semnat astăzi, 03 iulie 2020 un acord de colaborare în scopul edificării şi dezvoltării unui parteneriat continuu şi eficient dintre ANOFM şi FRP în vederea promovării politicilor de ocupare pe piaţa muncii şi creşterii gradului de reintegrare profesională a copiilor și tinerilor care și-au ispășit pedeapsa în locuri de detenție, inclusiv a tinerilor din familii social vulnerabile.
 

3 Iulie 2020

Pandemia COVID-19 şi protecţia drepturilor omului discutate în cadrul unui webinar organizat de echipa Oficiului ONU pentru Drepturile Omului

La data de 2 iulie curent, directorul ANOFM, Dogaru Raisa a participat la webinarul „Pandemia COVID-19 şi protecţia drepturilor omului”, în cadrul căruia au fost prezentate documentele de îndrumare axate pe drepturi generale, cât și pe drepturile celor mai vulnerabili, elaborate de către echipa Oficiului ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), în baza standardelor internaționale de drepturile omului:

3 Iulie 2020

Iulie 1st

ANOFM a participat la webinarul privind sistemul învățământului profesional tehnic din Moldova, organizat de Fundația Europeană pentru Instruire

La data de 30 iunie 2020, Raisa Dogaru, director Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și reprezentanții Observatorului pieței muncii din cadrul ANOFM au participat la webinarul „Lucrăm împreună la buna guvernanță pe mai multe niveluri a învățământului profesional tehnic în Moldova: discutarea realizărilor intermediare pentru continuarea progresului la implementarea agendei”.
 

1 Iulie 2020